Zweten

Ik twijfel tussen de ProForm 80 CSXi en de Kettler Axos Cycle P. Geen bakfiets deze keer, ook geen kinderwagen. Nee, dit zijn hometrainers. Ik kan het uitleggen.

In een nog niet uitgepakte verhuisdoos trof ik vorige week mijn hardloopschoenen aan. Op de neuzen een voorzichtig laagje stof. Waar ik voorheen minstens twee keer per week wel een rondje liep, liggen ze nu dus al zeker drie maanden op dezelfde plek. Niet zo gek, eigenlijk. Verbouwing, verhuizing, tweeling: we hebben onze tijd hier hard nodig gehad de afgelopen tijd. Het vergt al het nodige gepuzzel om met enige regelmaat te voetballen of te tennissen. Een sport waarbij er verder niemand van je afhankelijk is, schiet er dan al snel bij in. En nu ik erover nadenk: een echte winterrenner ben ik nooit geweest. Begin maart maar weer eens kijken hoe dik de laag stof is.

De sportschool dan, zou dat misschien iets zijn? Ik heb het geprobeerd. Het Universitair Sportcentrum, SportCity, Fit For Free: trouw heb ik ze mijn donaties overgemaakt. En bij de eerste ben ik nog best vaak geweest, al was het meestal om een tentamen te maken. Ik weet niet wat het is, maar ik voel me niet op mijn gemak in de sportschool. Buiten zie je me zonder problemen voorbijkomen in ongekend strakke running thights, zorgelijk korte hardloopshorts of hysterisch fluorescerende renhesjes, maar eenmaal in de gym voel ik me weer een brugklassertje met een te grote Kipling. Ook omringd door overjarige bierbuiken in zweetdoorlopen haltertops voel ik me een indringer bij de opnames van Arnold Schwarzenegger-fitnessvideo’s. Nee, de sportschool is niets voor mij.

Is een hometrainer dan de oplossing? Het zou kunnen. Een groot voordeel is dat je je work-out kunt combineren met een Netflix-, podcast- of luisterboeksessie. En dat je er de deur niet voor uit hoeft; een niet te onderschatten argument voor wie twee kleine kinderen thuis heeft zitten. De risico’s? Dat het ding straks nog harder stof staat te happen dan mijn hardloopschoenen. En dat het over een paar maanden voor de helft van het geld op Marktplaats staat. Klinkt overkomelijk, nu ik het zo opschrijf. Alleen nog even de keuze maken tussen de ProForm en de Kettler. Over een paar maanden leest u hier hoe dit is afgelopen. Plaats uw inzet bij uw lokale wedkantoor.

Leidsch Dagblad, 8 december 2017

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *