Marianne

Meestal als ik de billen van mijn vriendin masseer, zitten er niet elf andere stellen omheen. Maar goed, we zijn er nu toch, op een maandagavond in een tochtig zaaltje van de kerk op de hoek. Daarbij is de partnerarvond op de pufclub geen moment om ‘nee’ te zeggen tegen je geliefde. Dat dat voor de hele zwangerschap, of feitelijk voor de hele relatie geldt, hoort u mij niet beweren.

Hier en daar zie ik een man voorzichtig beginnen met wrijven. ‘Rustig cirkelend met de vlakke hand’ staat er op het papier. ‘Stencil’, moet ik eigenlijk zeggen, want pufjuf Marianne is er een van de oude stempel. Ze draagt enorme plastic mappen met zich mee vol met zwart-wittekeningen. Baarmoederhalzen, navelstrengen en beknelde dikke darmen in Peter van Straaten-stijl. “De poep hebben ze maar niet getekend,” zegt Marianne als ze het darmplaatje aanwijst.

Inmiddels is de schroom overboord en zitten alle mannen lekker te kneden. Uiterlijk allemaal dezelfde types, trouwens. Spijkerbroek, overhemd, truitje erover. Geen sneakers maar ook geen glimmers. Nonchalante scheidingen. En drie kwart draagt een bril. Marianne loopt rond, geeft af en toe een aanwijzing. Ik cirkel rustig door met mijn vlakke hand.

Na de billensessie is het tijd voor de afsluitende persronde. Van de heren wordt verwacht dat zij achter hun vrouw zitten en haar goed vasthouden terwijl ze haar onderkant aanspant. De pufjes mogen in korte ademstootjes gelost worden, eventueel op het ritme van ‘Altijd is Kortjakje ziek’. Marianne vindt dat we het goed doen. Nooit eerder kreeg ik een compliment voor zitten.

De mannen krijgen nog wat stencils mee met praktische tips. De belangrijkste heeft Marianne al tijdens de eerste minuten gegeven: “Ga vooral aan het hoofdeinde staan tijdens de bevalling.” Ze geeft een even beknopte als plastische omschrijving van de aanblik waarvoor wij onszelf dan behoeden, die ik u op mijn beurt zal besparen. Er staat al genoeg narigheid in de krant.

 


Leidsch Dagblad, 13 januari 2017

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *