In shock

Dat je wakker wordt van je wekker en heel even denkt dat het weekend is.  Dat je even je ogen dicht doet in de trein en twee stations te laat weer bijkomt. Dat je de voordeur dichttrekt en dan pas denkt aan je sleutels op het kastje.

Van die momenten.

Je wordt wakker omdat je moet plassen en je denkt: het zal een uur of 3 zijn. Straks nog even een paar uur liggen. En dat je er dan over twee minuten uit moet.

Dat soort dingen.

Zou Wesley Sneijder dat nou ook hebben?

Het feit dat zijn aanvoerdersband naar Robin van Persie ging, was nationaal nieuws. Gelukkig dat er nog wat eindexamens waren gestolen en dat Bram Vermeulen – neerlands hoop in Turkije –  op het Taksimplein genoeg te beleven had. Anders hadden we vast de voltallige selectie aan het woord gehad over deze wisseling van de wacht.

Wesley zelf bekende eventjes in shock te zijn geweest.

In shock. U leest ’t goed.

Vooropgesteld: ik ben altijd fan geweest van Wesley Sneijder. Alleen al zijn perfecte tweebenigheid plaatst hem voor mij enkele categorieën boven Arjen Robben, om maar iemand te noemen.

Maar in shock?

Hoe voelt hij zich dan als Yolanthe zich, god behoede ons, weer in de armen van een Volendamse zanger of een andere bekende Nederlander stort? Of als ze op het Taksimplein door fundamentalistische Galatasaray-supporters standrechtelijk wordt geëxecuteerd vanwege haar onzedige kleding, vol in beeld omdat Bram Vermeulen een paar meter verderop net bezig is met zijn live-verslag?

Schieten woorden dan tekort?

Hoe dan ook, ik denk dat het een briljante zet is geweest van Louis van Gaal. Aangezien hij zelf te bescheiden is om dit te zeggen, zal ik ’t maar doen.

Het kan net de prikkel zijn die Wesley nodig heeft, heb ik enkele kenners horen zeggen. Dat rode lapje dat hij nodig heeft om Adam Maher van de 10 af te houden.

We gaan het zien.

Zijn doelpunt tegen China was alvast mooi, al was het dan tegen tien Chinezen in een nietszeggend potje. Het was een eerste waarschuwing voor de heren Maher, De Jong en Van der Vaart:

De koning leeft nog, gooi die vingers maar in de lucht.

De W van Wesley.

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *