Huggyduggybuggy

Daar zouden we dus niet aan beginnen, hè, aan zo’n aansteller met een akoestische gitaar en een tamboerijn. Zo’n volwassen man met een blij hoofd in een outfit die Ernst en Bobbie net even te kleurrijk zouden vinden. Je legt toch niet wekenlang met enige regelmaat een koptelefoon met Bach for Babies tegen die buik aan om de arme stakkers luttele maanden later volledig debiel te verklaren met deuntjes als ‘piepkuikentje, piepkuikentje, met je zachte veertjes’ en ‘appeltje en peertje liepen als een heertje’? Nee, daar zouden wij dus mooi niet aan beginnen.

Dat ‘ge-opperdepop’, nog zoiets. Gebrabbel in de derde persoon. ‘Wat ruikt mama in jouw luiertje? Wat heeft papa’s grote vent gedaan?’ Zo creëer je toch spraakgebreken en taalachterstanden? Nee, wij zouden normaal praten tegen onze kinderen. Ze zouden het snel genoeg oppikken. We lachten om al die draagdoekevangelisten en betutteltutjes, om die verwijfde hipsterpapa’s die alleen nog maar ‘kiekeboe’ en ‘oepsiefloepsie’ konden zeggen. Die geen stap buiten de deur zetten zonder een weekvoorraad smoelenpoetsers en Teddy Care ultrasensitieve billendoekjes met lotion, aloë vera, karamel en zeezout. Nee, daar zou je ons niet mee betrappen. Wij zouden het op onze manier doen.

En dan nu de realiteit. De nieuwe platen van Grizzly Bear en The National staan geduldig te wachten tot ‘Huggyduggybuggy en andere babyliedjes’ van Dirk Scheele weer eens terug in zijn hoesje mag. Als je in huis niet over de ‘wet wipies’ of toetenboeners uitglijdt, dan toch zeker over de Ergobaby-draagzak of het ‘oei oei oei, ik knoei’-slabbetje. We schudden met het flesje, trekken een bedenkelijk gezicht en roepen dan ‘opperdepop’ alsof we nooit anders hebben gedaan. We zingen samen met Dirk van ‘dolfijntje, dolfijntje, mag ik met je mee, zwemmen in de zee’ en ‘spetter, spetter spat, ik zit nu in bad’. Meerdere keren per dag, geen enkel probleem. Het gaat vanzelf.

Leidsch Dagblad, 22 september 2017

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *